A fogorvos válaszol

Gyulladt íny

B. Klaudia

Tisztelt Fogorvos!

Pár nappal ezelőtt evés közben egy szerencsétlen mozdulattal felsértettem az ínyemet, a felső, két elülső metszőfog közti területen. Másnapra begyulladt, azóta is fáj, kívül. az ajkam felőli, illetve belül, a szájpadlásomnál is be van dagadva. Szedek fájdalomcsillapítót, illetve Corsodyllal öblögetek naponta több alkalommal. Mára a fájdalom némileg csökkent ugyan, de két helyen is olyan duzzanat van, ami mintha fel lenne telve. Némelykor feszítő érzést tapasztalok, ami a fogamra is ráhúzódik, fájdalmasan nyomja. Reggel az egyik „pukliból” szivárgott is valami fehéres folyadék, ezt óvatosan letörölgettem. Természetesen rögtön felhívtam a fogorvost, de csak jövő hét keddre kaptam időpontot. Kérdésem, hogy hogyan kezeljem addig itthon? Mire kell figyelni? Mivel csillapítsam a duzzanatot? Nem szeretném, ha addig tovább súlyosbodna a helyzet…. Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben panaszai nem csökkennek, hanem súlyosbodnak, javaslom keressen fel fogászati ügyeletet, ne várja meg a jövő heti időpontot. Ha valóban váladékgyülem van az ínye alatt, annak levezetését biztosítani kell.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk