A fogorvos válaszol

Gyulladt íny

B. Klaudia

Tisztelt Fogorvos!

Pár nappal ezelőtt evés közben egy szerencsétlen mozdulattal felsértettem az ínyemet, a felső, két elülső metszőfog közti területen. Másnapra begyulladt, azóta is fáj, kívül. az ajkam felőli, illetve belül, a szájpadlásomnál is be van dagadva. Szedek fájdalomcsillapítót, illetve Corsodyllal öblögetek naponta több alkalommal. Mára a fájdalom némileg csökkent ugyan, de két helyen is olyan duzzanat van, ami mintha fel lenne telve. Némelykor feszítő érzést tapasztalok, ami a fogamra is ráhúzódik, fájdalmasan nyomja. Reggel az egyik “pukliból” szivárgott is valami fehéres folyadék, ezt óvatosan letörölgettem. Természetesen rögtön felhívtam a fogorvost, de csak jövő hét keddre kaptam időpontot. Kérdésem, hogy hogyan kezeljem addig itthon? Mire kell figyelni? Mivel csillapítsam a duzzanatot? Nem szeretném, ha addig tovább súlyosbodna a helyzet…. Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Amennyiben panaszai nem csökkennek, hanem súlyosbodnak, javaslom keressen fel fogászati ügyeletet, ne várja meg a jövő heti időpontot. Ha valóban váladékgyülem van az ínye alatt, annak levezetését biztosítani kell.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Fogászati kezelések

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket! 

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk