A fogorvos válaszol

Hajhullás

Tisztelt Doktor Úr!

Èrdeklődni szeretnék van egy rossz fogam ami oldalán az ínynél nèha genny ürül.
A hajam diffúzan szètszortan hullik nagyon.
Esetlegesen a fog miatt hullhat?
Sajnos nagyon fèlek a kezelésektől.
Ha kezelik a fogam a hajhullàs abbamarad ès visszanő az elvesztett mennyisèg?
Ha igen mennyi idő mìg a szervezetből kiürül a góc?
Köszönöm.

Válasz

Kedves Kérdező!

A fog leírt állapota alapján egyértelműen góc. Ez okozhatja a hajhullását.

A fogat mindenképpen kezelni kell (gyökérkezelés, amennyiben menthető a fog, illetve eltávolítás, reménytelen prognózis esetén.)

Nincs jelenleg olyan vizsgáló módszer, amivel be tudnánk bizonyítani, hogy a hajhullását a gócos fog okozza. Egyetlen lehetőség van, a gócot meg kell szüntetni, és figyelni, hogyan alakulnak a tünetei. Általában 6-12 hónapon belül rendeződni szokott a probléma, de időben is egyénenként elég nagy szórás tapasztalható.

Mindenképp meg kell vizsgálni a többi fogat is. Amennyiben félelem miatt sokáig nem volt fogászati ellenőrzésen, úgy több gócos fog is lehet a szájüregben, amelyeknél panaszt jelenleg nem tapasztal.

Egy konzultációs időpontot javasolnék, mely alkalmával megtörténne a teljes állapotfelmérés, és kapna egy személyre szabott kezelési tervet a teendőkről.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk