A fogorvos válaszol

Hajhullás

Üdvözlöm! 19 éves lányomnak nagyon hullik a haja. Van egy foga amit május óta gyökérkezelnek. Többször volt már benne gyógyszeres tömés de még mindig van valami gyulladás ami miatt nem kaphat végleges tömést. A kérdésem az lenne, hogy nem lenne jobb inkább kihúzni ezt a fogát, hátha megszűnne a borzasztó hajhullás? Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

A hajhullás és a fog állapota összefügghet, de emiatt nem szabad kihuzatni a fogat.

Véleményem szerint egy gyökérkezelésben jártas specialistát kellene felkeresni. Egy fog gyökérkezelése nem a gyulladt terület megszűnéséig tart (gyógyszeres cserék). A gyökértömést követő 1-1,5 évben várjuk a gyulladás megszűnését, amit az immunrendszerünk szüntet meg. A fogban lévő gyógyszer cserélgetése egy kicsit „régi” berögződés.

Mikroszkópos gyökérkezelésben jártas kollégát kellene felkeresni. Ezzel párhuzamosan javasolnék egy labor vizsgálatot. Nagy fokú hajhullást többször okoz pl. inzulinrezisztencia, mint fogászati góc, illetve utóbbi inkább foltos hajhullást eredményez.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk