A fogorvos válaszol

Harapásra érzékeny fog

Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő,Felső szemfogamat másfél hete tömték érzékenység miatt (finoman belenyilalt egy éles de gyenge fájdalom a fog tetején) Fogorvos megállapította, hogy lecsiszoltam a fogaimmal a felső szemfogat (plussz ugye alul is egyenes lett) amitől kilátszott a dentin ami így reagált. Emellett a fognyakamat is tömni kellett mert nagyon kilátszott az íny alatt. Azóta harapásnál, inkább erősebb harapásnál érzékeny. Nem mondanám fájdalomnak plussz ha ‘használom’ a fogamat, enyhül az érzékenység. Ennek milyen oka lehet? Kár lenne ha gyökérkezelni kéne, mert az érzékenységet leszámítva egy tökéletes fog volt. A tömés fogszínű, drágább tömítőanyag volt.Válaszukat előre is köszönömÜdvözlettelH. Jenő

Válasz

Esztétikus tömések készítésekor egy speciális anyaggal maratjuk a fogat. Ez illetve a tömés előtt a fúrás „trauma” lehet a fognak, ilyenkor hidegre, melegre, akár harapásra érzékeny maradhat néhány hétig, akár 1-2 hónapig is. Javaslom, időszakonként ellenőriztesse a fogat, hogy vitális-e, gyökérkezelni csak akkor kell, ha panaszai nem egynülnek, hanem fokozódnak, illetve ha megszűntek de a fog is elhalt.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk