A fogorvos válaszol

harapásra fájdalom

M. Regina

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Ha valamilyen oknál fogva a fog tartószerkezete meggyengül, harapásra fájdalommal reagál, de a röntgen azt mutatja, hogy a fog teljesen ép, mit lehet tenni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Ráharapási érzékenység esetén általában kiterjedt szuvasodás, vagy egy elhalt fog áll a háttérben. Ilyen esetekben szájvizsgálat, röntgen felvétel, majd a megfelelő kezelés javasolt.

Amennyiben elégséges, úgy tömés/töméscsere, esetleg gyökérkezelés, majd a fog helyreállítása a hiányzó foganyag mennyiségének megfelelően, súlyos destrukció esetén húzás javasolt.

Első körben kérem keresse fel fogorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk