A fogorvos válaszol

Hatásos a fogfehérítés szénporral?

K. Lajos

Kedves Doktor úr/nő!

Az interneten egyre több helyen lehet olvasni a szénporos fogfehérítésröl. Drogériákban és különböző webáruházakban is lehet kapni olyan fogkrémeket, amikben szénpor van. Tényleg hatásos lenne -e a fogfehérítés szénporral? Egyáltalán mit jelent, az hogy aktív szénporos fogfehérítő? Ez a szénpor nekem egyrészt fura, de ha működik, csak megprobálnám. Köszönöm, ha válaszolnak!

Válasz

Kedves Kérdező! Az aktív szén egy, a gyógyításban egyébként is használt, természetes anyag, amely az egészségre ártalmatlan. A kérdésére válaszolva, lehet hatásos a fogfehérítés szénporral, ha valaki naponta és tartósan használja, minden fogmosás után szénnel is fogat most. Azonban a közhiedelemmel ellentétben a szénport alkotó aktív szén szemcséi is károsíthatják a fogzománcot, a szódabikarbóna vagy a só kristályaihoz hasonlóan, ha túlságosan intenzív a fog dörzsölése. Ezért nem ajánlom. Helyette inkább az erre a célra kifejlesztett fehérítő hatású fogkrémeket javaslom, illetve a rendelőnkben is elérhető, korszerű fogfehérítő kezeléseket.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk