A fogorvos válaszol

Hegyes szemfogak

K. Anita

Tisztelt Dr. Úr/Hölgy!

Èrdeklődni szeretnèk, hogy rendkívül hegyes szemfogak korrekciójára tudnának e megoldást ajánlani?
Milyen módon orvosolható ez a probléma,ami a mindennapokat negatívan befolyásolja.
Köszönöm a válaszukat!
Üdvözlettel
K.Anita

Válasz

Kedves Anita!

Minden fogunkat egy rendszer tagjának kell tekintenünk, mely rendszer dinamikus egységet alkot. Rágás során ebben a szemfogaknak kiemelt szerep juthat, itt érintkezhetnek először az alsó-felső fogak egymással. Ilyenkor a hármasok „vezetik” a többi fogat. Tehát önmagában a fent említett fogak korrekciója befolyásolhatja a komplett harapását, rosszabb esetben károkat okozhat akár az állkapocs ízületben is.

Éppen ezért a kérdésére csak személyes konzultáció után tudunk választ adni. Meg kell vizsgálni a harapását, a fogak érintkezését, és ezt követően dönteni arról, milyen lehetőségekkel tudunk számolni. Dr. Sápi Béla kollégámat keresheti nálunk bizalommal ez ügyben.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk