A fogorvos válaszol

hialuronsavas ínyfeltöltés

H. László

T. Szakértő!

A visszahúzódó ínypapilla/ínyszemölcs problémájára javasolták a hialuronsavas feltöltést. Ezzel az íny megduzzad és kitölti a szabaddá váló íny és fogak közti, háromszög alakú rést.
Erről a technikáról szeretnék érdeklődni, milyen hátránya lehet, valamint mennyire tartós ez a megoldás? Ugyanúgy meg kell ismételni rendszeresen, mint a fogfehérítést, vagy ez tartós(abb) megoldás?

Köszönettel:
Lajos

Válasz

Kedves Lajos!

Alapvetően kétféle okra vezethető vissza az ínypapilla eltűnése és az említett fekete háromszög megjelenése. Egyik eset a régóta fennálló ínygyulladás, illetve a már a fogágyat is érintő parodontitis. Utóbbi esetben az íny már elvesztette csontos alátámasztását, hiába töltögetnék fel bármilyen anyaggal az nem lenne tartós. Ennél a kórképnél egy parodontológus tud Önnek segíteni.

Másik esetben a fogak érintkezése, tehát a közöttük lévő kontaktpont nem megfelelő. (Pl. készült egy tömés, ahol a fogak találkozását nem jó magasságban helyezték el és az íny visszahúzódott. Ilyenkor a kontaktpont javítása elégséges lehet.

Én mindenképpen azt javaslom, hogy keressen fel egy parodontológust, aki a pontos diagnózis tükrében egyénre szabott kezelési tervet készít majd Önnek.

Köszönöm, hogy kérdésével hozzánk fordult, a továbbiakban állunk szíves rendelkezésére!

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk