A fogorvos válaszol

Hiányos tejfogak

F. Krisztina

Tisztelt Klinika!
Érdeklődni szeretnék…
Kisfiam januárban lesz 3 éves és csak 11 foga van még kint..A hátsó rágófogak es a metszőfogak sincsenek még kint és semmi jele egyelőre(láz..nyűgösség..stb)hogy igyekeznének.Egy éves elmúlt mikor kibújt az első fogacskája és ez a nagyobbik gyermekemnél is így törtent(már ami az első fogacskak kibújását illeti).Összefüggésben lehet a két dolog?Válaszát előre is köszönöm!
Kriszta

Válasz

Kedves Kérdező!

Természetes lehet eltérés a gyermekek fogzásában a „tankönyvi” nagy átlagtól, így időben lehetnek nagyobb eltérések.

Az is előfordulhat azonban, hogy nincsenek meg a fogacskák csírái, tehát a kérdéses fogak akár hiányozhatnak is. Ezt pontosan eldönteni röntgen felvétel alkalmával lehet, amit megelőz egy szakorvosi vizsgálat.

Rendelőnkben Dr. Nyúzó Brigitta kolléganőm fogadja a kicsiket, keressék bátran!

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk