A fogorvos válaszol

híd ideiglenes ragasztása meddig tart?

T.Szakértő!7 tagú baloldalon lévő felső fogsori hidat ideiglenesen ragasztották fel, viszont ez december óta nem mozdul. Nem tudom mivel tették fel?! A Doktor nyugtatott, hogy semmi probléma, majd meglazul. Kérdésem, mivel nem végleges ragasztás, ezért nem volt letisztítva, sterilizálva sem a fogcsonk, sem a hid. Emiatt nem tudnak-e romlani ezek a lecsiszolt fogak? Rossz íz nincs a számban, szerintem jól zár.Másik kérdésem: a híd egyik tagjáról lecsiszolták a rágóbarázdákat, ezáltal kivették a harapásból azt a rágófogat, mert érzékeny volt tömés után még 1 hónappal is. Én úgy tudtam majd visszakerülnek ezek a barázdák, ha helyre jön a fogam. Helyrejött, de a ragasztás nem jön le:( Nem tudom emiatt-e, de orvosom szerint a barázdákat már nem lehet visszatenni (szerinte Ő ezt nekem nem is mondta) Így viszont ferde a harapásom, már harapásemelő sínt is kaptam, mert kattog az állkapcsom. Kérdés: Visszatehetőek-e a barázdák?Köszönöm válaszát,Kata

Válasz

Az ideiglenes ragasztásból, ha megfelelően zár a híd, nem lehet gond.

A barázdákat csak a híd újraégetésével lehet elkészíteni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk