A fogorvos válaszol

hid javitasa

G. Elvira

Tisztelt Doktorno/Ur
bal also 7654-es fogaimon van egy egybefuggo negy porcelen korona (hid?), ami 4 lecsiszolt fogra van rahuzva. Az 5-os fogamon levo koronan levo porcelan fele fuggolegesen letort. Az alatta levo fem sisak epen maradt.
Leghet-e ezt megjavitani anelkul, hogy az egeszet le kellene venni es javitani ?
Ha le kell venni az egesz szerkezetet es ugy megoldani a helyzetet az kb. mennyibe kerul?
Udvozlettel
GE

Válasz

Kedves Kérdező!

Léteznek technikák, amikkel időlegesen javítható egy ilyen sérülés, de ezek általában csak időleges megoldást jelentenek. A fémre a porcelánt egy kályhában égetik rá, ez biztosítja a legerősebb kötést. Az úgynevezett porcelán javító készletekkel általában egy-két évre megoldható a probléma.

Fontos azonban kihangsúlyozni azt is, hogy egy ilyen sérülésnek alapvetően nem szabadna bekövetkeznie, tehát nagyon fontos kérdések merülnek fel a híddal kapcsolatban, pl.: mikor készült a pótlás? Amennyiben egy 15 év körüli hídról beszélünk, nem érdemes javítgatni, cserét javaslunk. Ha viszont egy nagyon fiatal hídról van szó, úgy a porcelán sérülése valamilyen, a harapással, a fogak érintkezésével kapcsolatos rejtett problémára utalhat, amit mindenképpen meg kell vizsgálni.

Árajánlatot kizárólag személyes konzultáció alkalmával, a megfelelő röntgenek megtekintése után tudunk adni Önnek. Konzultációs időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk