A fogorvos válaszol

Híd pótlás

.

Tisztelt Doktornő,

Március elején fémkerámia híd pótlásom készült, alsó hátsó 4 fogra, 2 középső hiányzott. Érzéstelenítőt kaptam mikor beragasztásra került, de még úgy is éreztem, hogy nem kényelmes, elkezdte csiszolni , azt hittem a pótlást csiszolja, otthon vettem csak észre, hogy a felső 4 fogamat csiszolta le, olyan mértékben hogy a leghátsóból szinte semmi nem maradt, többiből is kb 1/4 részét a fognak. Én azt gondoltam, hogy az a cél hogy a meglévő fogakat megtartsuk, azóta mosásnál is érzékeny a felső rész. A középső két pótolt fog lelóg az ínyemről külső oldalon, belül hézag van, tisztítása is gyötrelem. Fájt a pótlás rágásnál, olvastam, hogy néhány nap kellhet neki, nem múlt el, mire visszamentem volna egy hét múlva zárva volt a rendelő, eltelt két hónap, és szinte még puha dolgokat sem tudok megrágni úgy hogy ne fájna, néhány napja, másik rendelőben készítettem újabb hidat, 4 tag, alsó középső négy fog, kettő középről volt húzva. Ez nem magas, jók a fogméretek, de az egyik szélső csiszolt fogat, érzem hogy érzékeny/fáj a pótlás alatt. Másik oldalon minden rendben. Próbáltam harapni vele, de az nagyon fáj. Ez a fog csiszolás után is érzékeny volt, de arra azt mondták, hogy ez természetes csiszolás után. ~ 400 ezer forintba került a két híd, és ott vagyok, hogy csak fájdalmaim vannak, nem tudok rágni sem középen, sem jobb oldalt, pl egy szendvics elfogyasztása esélytelen. Az első hidat készítő rendelő most nyitott újra, következő hétre van időpontom. Addig is tudna esetleg tanácsot adni, hogy mi lehet a baj?
Válaszát előre is köszönöm

Válasz

Kedves Kérdező!

Pontosat csak röntgenek és egy szájvizsgálat után lehet mondani.

Az a probléma, hogy számtalan dolgot kell megvizsgálni, számtalan dolog okozhatja a fájdalmát, pl.:

Csiszolás hatására elhalhat egy fog, vagy hosszabb távon lehet panaszos. Egy pótlás készítésével helyreállítjuk a fogak természetesen érintkezését, illetve azt próbáljuk helyreállítani, de előfordulhat, hogy a készült pótlás egy ponton emel, így az adott fog túlterhelődik, emiatt fájni fog.

Mindenképpen keresse fel a pótlást készítő kollégát, és mondja el neki is panaszait.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk