A fogorvos válaszol

hidegre-melegre érzékeny fog gyökérkezelés után

Tisztelt doktornő/úr!Kb másfél hónapja vagy folyamatban gyökérkezelésem.Ez a fogam nem is fájt, nem volt vele érezhető bajom. A fogorvos szerint azonban hatalmas lyuk volt benne. Akkora, hogy a fog koronáját le is csiszolta teljesen, és egy porcelán koronát fog készíteni helyette. A kezelés gyökértöméssel kezdődött. Kaptam injekciót lecsiszolta a fogat, kifúrta a gyökeret, tett bele ideiglenes tömést, majd egy hét múlva már be is tömte. Akkor is kaptam injekciót. Aztán eltelt 2 hét. Ekkor kezdett el először fájogatni a fogam. Amikor visszmentem a fogorvoshoz, azt mondta, hogy az nem fájhat, biztos az ínyem fáj csak, és azt mondta vegyek szájvizet, és öblögessek azzal. Kifúrta a gyökérkezelt fogat, és egy üvegszálas csapot rögzített bele, és hazaküldött, hogy kb 3 hét múlva menjek újra. Mostanában fog letelni a 3 hét, de a fogam egyre inkább fájdogál. Nem állandóan. Úgy veszem észre, hogy hideg-melegre lett érzékeny.Általában, ha folyadék ér hozzá, már akkor belesajdul.Mi tanácsol, mit tegyek? Fejezzük be a kezelést a korona felragasztásával, az érzékenység meg idővel elmúlik, vagy „szét kell szedni” a fogat újra, és előlről kell kezdeni az egészet?

Válasz

A leírásból úgy tűnik, hogy nem sikerült 100 %-osan gyökérkezelni a fogat, valószínűleg van még kikezeletlen csatornaszakasz, ahol vagy gyulladás (=fájdalom), vagy idegdarab (=érzékenység) található és ez(ek) okozzák panaszait. Egy helyi röntgen felvétel segíthet ennek kiderítésében, de a panaszok egyértelműen jelzik, hogy valami nem „stimmel”.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk