A fogorvos válaszol

Hídtag probléma

Üdvözlöm!

A felső fogaim mind fel vannak építve híddal. Az utolsó 4 hídtag úgy érzem, mintha nem rögzülne stabilan és egy rés van a tetején, ezt érintéssel érzem, illetve kellemetlen szag jön ki belőle mosáskor, vagy csak érintéskor.
Olyan furcsa, cuppogó hangot ad ki a tag, ha picit megpiszkálom az ujjammal. Olyan mintha alá menne valami egy résen keresztül. Ez már jó ideje így van, de mivel fogorvos fóbiám van, ezért csak most szántam rá magam arra, hogy időpontot kérjek a dokimhoz, aki szabadságon van, így ismét húzódik a fogorvos látogatás.
Attól tartok, hogy ha ilyen hangokat ad ki, félek, hogy nem rögzíti rendesen a ragasztó és egy idő után le fog esni magától. Vagy ezek nem bírnak leesni? Két éve lett csináltatva.
Előre is köszönöm a választ.

Válasz

Kedves Kérdező!

Leírása alapján több mint valószínű, hogy elengedett a ragasztó. Ilyenkor több probléma is felmerül. Ahol a ragasztó már nem rögzíti a fogat, ott a csonk alászuvasodhat, hiszen a korona alá bekerülő ételmaradék/nyál nem távolítható el. A híd mozgása miatt a többi fog túlterhelődhet.

Mindenképpen le kell szedni a pótlást, és megnézni, a híd visszaragasztható-e, vagy újat kell esetleg készíteni. Továbbá felül kell vizsgálni a készült pótlás tervezését.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk