A fogorvos válaszol

Hogyan tovább?

.

Szép napot kivánok.Tanácstalan és tehetetlen vagyok.Szeretnék tanácsot segitsébet kérni. Januárban lecsiszolták a felső tiz fogam, február végén körkoronát kaptam rá.Szokatlan volt feszült.Aztán március közepén alulra került három korona öt fog hiddall.Aztán megszünt a fogorvosi ellátás.Nekem már aznap jelentkezett hogy nemtökéletes az összhang az alsó és felső fogsor között.Először csak ritkábban aztán egyre gyakrabban feszült a felső fogsor az első négy hat fogam felfelé az innyembe a hátsók befelé feszültek.Sokszor annyira hogy nagyon vérzett is.Enni alig tudtam.Januártól folyamatossan ecseteltem Gengigéllel fogorvosom tanácsára.Amikor sürgősségibe rendelt a virus miatt csak azt tanácsolta ecseteljem,és irt antibiutikumot kétszer is.De az innyem állandóan feszült nyomódott felfelé.Aztán mikor már lehetett rendelni,levette a koronát felülről.De a feszülés nem mult el.Aztán kihuzta az összes fogam felül.Akkor már azért kellett mert az orrom alatt is fájt,az orrnyergem a homlokom a tarkóm.És nem csak feszült hanem égett is az innyem és a szájpadlásom is.Már eltelt két hónap a foghuzások után. Az innyem behuzódott a fog helyére a csont taralyosan forr.És ég, feszül az egész szájpadlásom álkapcsom.Fáj az orrom alatt,az ornyergem,a homlokom a tarkóm.Zsibbadnak az ujjaim.Aludni nemtudok csak minimálisat is altatóval.Csak fájdalomcsillapitóval vagyok de az se nagyon használ.Enni akkor sem nagyon tudtam mig volt koronám de mostmár csak pépeset.Voltam góckutatáson fül orr gége,nőgyógyászat, urulógia.Nem találtak semmit.Dolgozom tizenkét orába, műszakolok 58éves nő vagyok.Tudnak rajtam segiteni,tanácsot szeretnék kérni mit lehet csinálni,látom hogy az innyem nem ugy forrt ahogy kellett volna,és a feszülés mitől van.Hajdúhadházon lakom de ha van remény a segitségre válalnám.Köszönöm válaszukat.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Ha ennyi idővel a fogeltávolítás után még fennáll ez a fájdalmas panasz, akkor nem feltételezhető, fogy fogászati eredetű lenne. A bizonytalan eredetű arcfájdalmak hátterében állhat idegi érintettség, neuralgiform fájdalom, Lyme-kór. Javaslom ezek kivizsgálását, a neurológiai vizsgálat prioritásával. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk