A fogorvos válaszol

Húzás utáni fájdalom

D. Mónika

Üdvözlöm. Kérdésem az lenne ez év augusztusában kihúzásra került felül a jobb 1es fogam eléggé mozgott meleg hatására fájt is. Amikor kiment az érzéstelenitö hatása a mögötte lévő második fogam (elötte nincs fog) ami 5 éve lett gyökérkezelve elkezdett iszonyúan fájni ami addig nem fájt soha. Azóta eltelt 2 hónap hol tompán hol jobban fájdogál. Készitettek erröl az egy fogról röntgenképet amin semmilyen elváltozás nem kimutatható. Eközben készül a kapcsos fogpótlásom kérdeztem a doktornöt mi lesz ha közben ezt a fogam el kell távolitani azt mondta lehet pótolni vagy gyökértisztitani.
Kérdésem mi lehet az oka a fogfájásomnak és merjem e felrakatni a fogpótlásomat amig ez a fájdalom meg nem szünik.

Köszönöm válaszát Mónika

Válasz

Kedves Mónika!

Az Ön által leírt hasonló esetekben első lépésnek mindig egy CT felvétel készítését szoktam javasolni. Sajnos röntgen felvételen nem minden esetben látható elváltozás a gyökér csúcson.  Ez már egy jó kiindulási alapot jelent.

Elég sok minden okozhatja panaszait, de ahhoz, hogy többet lehessen mondani erről a fent említett CT felvétel, illetve egy szájvizsgálat szükséges.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk