A fogorvos válaszol

Idegelt/Gyökérkezelt, gyógyszeres tömés

P. Nikoletta

Tisztelt Doktor Úr/Nő!
Március vége felé fel lett tárva az egyik fogam( bal oldalon a bölcsességfog előtti fogam), mely idegelve is lett és utánna kaptam bele egy gyógyszeres tömést. Sajnos a következő kezelésemre nem tudtam elmenni családi okok miatt, amit persze az orvosom többször is a “szememre hányta”( persze teljesen jogosan, de semmi féle képpen sem tudtam elmenni)..
Így a fogam kb fél évig nyitva volt, mivel kijött belőle a tömés..
27-én voltam a fogorvosnál vele, kitisztította és tett bele egy ideiglenes tömést… Azóta borzalmasan fáj, az állkapcsom sem tudom rendesen összezárni a fájdalomtól.
Mielőtt nem voltam az orvosomnál nem fájt,semmi panaszom nem volt..
A kérdésem pedig az lenne, hogy ez ilyenkor természetes? És mi a teendő ilyenkor?

Válasz

Kedves Kérdező!

Nagyon nem szerencsés állapot a fog szempontjából, amikor hosszú ideig nyitva van. Ilyenkor ugyanis minden bejut a gyökércsatornákba, az ételtől kezdve a szájüregünkben található baktériumokon keresztül. Ebben az állapotban kialakul egy kisebb gyulladás a csontban. Ez rend szerint csak akkor okoz panaszt, amikor a fogat visszazárják.

Kérem keresse fel a beavatkozást végző kollégát. Valószínűleg antibiotikumos kezelésre lesz szükség.

Természetesen, mivel az eset részleteiről én semmit nem tudok, így az általam felvázolt kezeléstől orvosa eltérő véleményt alkothat.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk