A fogorvos válaszol

Idegen fekvő bölcsességfog

.

Tisztel Doktor Úr/Nő!Az alsó két bölcsességfogam nem tört elő és az íny alatt majdnem vízszintesen állnak.Nem gyakori, de kellemetlen arcra, fülre és nyakra kisugárzó fájdalom miatt felkerestem két szájsebészetet is, egyik helyen panoráma röntgen, a másik helyen 3D-s CT felvétel készült.Mind a két helyen azt a választ kaptam, hogy a bölcsességfogaim be vannak ékelődve és a közvetlen idegen fekszenek ezért rizikós volna az eltávolításuk, mivel az idegek nagy százaléknyi eséllyel sérülnének ezért csak saját felelősségemre vállalják a fogak eltávolítását. Következménye, arc érzéketlenség illetve arc zsibbadás.Azt javasolták, tartsam meg inkább a fogakat, amíg komolyabb problémát nem okoz.Van mód az idegsérülés nélküli fogak eltávolításra?Tényleg nagy eséllyel sérülhet az ideg?Előre is köszönöm válaszukat.Üdvözlettel,R.László

Válasz

Bár az ideg sérülése nem feltétlen következmény olyan esetben sem, ha a fog az idegcsatornán fekszik, azonban a kockázat magas, ezért mérlegelni kell minden esetben. Az ön által leírt esetben valóban javasolt addig tartani a fogakat, amíg komoly panaszt nem okoznak.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk