A fogorvos válaszol

Idegen fekvő bölcsességfog

.

Kedves Doktor Úr/Nő!

Sajnos mind a két alsó bölcsességfogam vízszintesen van az ínyemben. Neki is futottam már a műtétnek, viszont a CT képek alapján eddig minden orvos lebeszélt róla az idegszálak közelsége miatt. A bal oldalon azt mondták, hogy konkrétan „rajta ül” a fog az idegen. Ezért amíg nem okoz panaszt, nem ajánlották a feltárást mondván kb. 50%, hogy idegsérülést okozna.

Épp ezen az oldalon, az alsó fogaim panaszosak annak ellenére, hogy rendbe vannak téve (1 hónapos a CT kép amin semmi kóros nem látszik). Főleg szájnyitáskor, enyhe fájdalmat érzek, hol a 4-es, hol a 6-os fogamban de igazán nem tudom lokalizálni. Néhanapján nyomásra is érzékenyek ezek a fogak.

A kérdésem az lenne, hogy ezt okozhatja e a fekvő bölcsességfogam? Lehetséges-e, hgy az ínyben „mocorog” és esetleg jobban nyomja az ideget ami ily módon panaszt okoz? Merre sugározhat még az emiatt kiváltott fájdalom?

Köszönettel!

Válasz

Kedves Kérdező!

Előfordulhat, hogy panaszai a fekvő bölcsességfog okozza azon az oldalon. Amit érdemes lehet még megvizsgálni, az a harapási forma, esetleg abban való eltérés, ami szintén okozhat nehezen lokalizálható fájdalmat esetleg neurológiai panasz.

A bölcsességfogak eltávolítása hasonló esetben nehéz kérdés, de kivitelezése nem lehetetlen. Nehezebb esetekben felmerülhet a beavatkozás elvégzése altatásban is, ezzel kellemesebbé téve azt.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk