A fogorvos válaszol

Idegölő paszta

S. Bence Zsolt

Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr!

Mult het penteken beraktak a fogamba egy idegolo pasztat. Hetfon kellett volna visszamennem, hogy kiszedjek, de egyeb elfoglaltsag es leterheltseg hatasara holnap jutok csak el fogorvoshoz, amikor elvegzik a gyokerkezelest is. A kerdesem, hogy ez a paszta okozhat barmilyen problemat ha ennyi ideig bent van es ha igen milyet? Azt mondtak elovigyazatossagbol kell kiszedni minel elobb, de van ahol azt mondjak 24 orat lehet bent mashol, hogy 10 napot. Mi az igazsag es ahogx a kerdesem szolt milyen karos hatasokat okozhat ez szamomra rovid, illetve hosszutavon?

Valaszat elore is koszonom!

Válasz

Kedves Kérdező!

Ezen típusú készítmények esetében valóban célszerű a mielőbbi csere, amire törekedni kell.

Alapvetően ezek a készítmények képesek szöveti necrózist okozni, ha kijutnak a fogból, így extrém esetben okozhatnak csontpusztulást. Amennyiben a gyökérkezelés közben sérülés a fogon nem történt, és a pasztát belátható időn belül kicserélik, úgy problémája nem származik belőle. 

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk