A fogorvos válaszol

„Idegölő” tömés

F. Andrea

Tisztelt doktor úr/nő!

30 hetes terhes vagyok gyökérkezelésem volt majd a második alkalommal visszamenve még mindig tapasztalható volt idegfájdalom. Kaptam gyógyszeres, gyulladáscsökkentős pasztát majd IT. Kérdésem az lenne hogy ez az „idegölős” gyógyszeres paszta helyileg hat vagy bekerülhet a véráramba ezáltal a babát is veszélyeztetve? Egy hét múlva kell visszamennem ami elég hosszú idő még. Válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Nyilván rengeteg anyag létezik a piacon, így én nem tudhatom, Ön pontosan milyen gyógyszert kapott a fogába, és annak milyen tulajdonságai vannak. Emellett az Ön kórtörténetéről sem tudok semmit. Ezek tükrében azt javaslom, konzultáljon a kezelőorvosáról, aki birtokában van minden szükséges információnak.

Általánosságban elmondható, hogy a fogon belül alkalmazott gyógyszerek lokálisan hatnak, és a véráramba való felszívódásuk nem mutatható ki, így nagy valószínűséggel a babára sem lesznek káros hatással.

Mivel terhes, ezért a gyökértömést célszerű lenne a bab érkezése után elkészíteni, amikor bátran készíthetünk röntgen felvételt. Erre az időre egy nyugtató gyógyszert szoktunk a fogba tenni, ami mellett panaszok nem szoktak jelentkezik még nagyobb gyulladások esetén sem.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk