A fogorvos válaszol

Idegrendszeri problémák fog miatt?

Z. Lívia

Tisztelt Doktor úr/nő!
2 éve kezdett el felszínre törni a bölcsességfogam (baloldalt lent), konkrétan azóta vannak idegrendszeri problémáim. Még nem jutottam el a műtétig, viszont minden jel arra utal, hogy hamarosan muszáj, mert recseg-ropog az állkapcsom, valamennyire deformálódott is.
A tüneteim: tikkek, leginkább azt érzékelem, hogy pislognom kell, “rágni” az állkapcsommal, állandó fejfájás, és gyakori az az érzésem, hogy harapnom kell, valami keménybe. Korábban soha nem tapasztaltam semmi ilyet, csak amióta elkezdett kinőni. Lehet összefüggés? Ha kiműtik, nem rosszabodna?

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Előtörésben lévő felső bölcsesség fog okozhat panaszokat, mint pl fájdalom, duzzanat, szájnyitási nehézség vagy korlátozottság, az Ön által említett neurológiai tüneteket azonban nem okozhatja. Amennyiben szájsebészetileg indokolt, a fogat javasolt eltávolítani, egyéb panaszaival kapcsolatban neurológus szakorvossal lenne érdemes konzultálnia. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk