A fogorvos válaszol

Idegsérülés

B. Ernő

Tisztelt Doktornő / Doktor úr!

Tavaly decemberében a jobb felső bölcsességfogam érzékeny lett a hidegre. Ekkoriban kezdett el a jobb szemem környéke is „bizseregni”, valamint tályog lett a 15-ös fogam oldalán, az ínyemen. A legrosszabb időszakban „tikkelt” is ugyanez a szemem. Január elején kihúzták ezt a fogam. A tikkelés már elmúlt, a bizsergés csökkent, de nem szűnt meg. Február elején Covidos voltam, ekkor nem tapasztaltam a bizsergést, és a tályog is leapadt, azonban azóta visszajött. Nemrég ezt a fogam is gyökérkezelték, valamint a tályogot kiszúrta az orvosom.
Kérdéseim a következők lennének:
– okozhatja-e a szemkörnyéki bizsergést és tikkelést egy erősen fertőződött fog / fogágy,
– amennyiben leapadt, de visszajött a tályog, illetve a bizsergés, valószínű-e, hogy van valami további góc a fogaknál?

Megtisztelő válaszáért előre is köszönettel.

Válasz

Kedves Kérdező!

A szem tikkelése fáradtsággal, kimerültséggel hozható összefüggésbe. A bizsergő érzés szintén nem hozható összefüggésbe a fogászati státusszal. A tályog kezelése azonban feltétlenül szükséges, akár endodonciai, akár parodontológiai eredetű a probléma. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk