A fogorvos válaszol

Ideiglenes fogsor

V. Évi

Tiszteltt Klinika
Érdeklödni szeretnék , hogy le van csiszolva 4 felsõ fogam .
Ideiglenes koronàt nem kaptam .
Nagy fàjdalmaim vannak .
Ez normàlis dolog ?
Köszönettel
Varju Eva

Válasz

Kedves Éva!

Sajnos egyáltalán nem….

A szakma szabályainak megfelelően, hasonló helyzetben ideiglenes koronák készülnek, amiket a székben, a csiszolással azonos időponton készítünk el. Ezt egy, a csiszolás megkezdése előtt levett lenyomat alapján szoktuk megcsinálni.

Extrém az az eset, amikor vagy így, vagy úgy nem készíthető azonnal ideiglenes korona.

Ezeknek az ideiglenes koronáknak a feladata, hogy védjék a csonkokat. Amennyiben élő fogak vannak lecsiszolva, úgy bármilyen, kisebb inger hatalmas fájdalmat tud kiváltani. Továbbá fennáll a veszélye annak, hogy ezek a fogak elhalnak. A mostani állapot nagy stressz a fogaknak. Sokszor sajnos a kész pótlás beragasztása után derül csak ki, hogy a fog végül elhalt, illetve csak azt követően hal el a fog. Ilyenkor a meglévő pótlás roncsolásával tudunk csak gyökértömést készíteni.

Az ideiglenes koronák másik feladata a csonkok közötti távolság megtartása, hogy amikor majd érkezik a kész pótlás, az feszülés mentesen illeszkedjen a helyére.

Kérem keresse fel kezelőorvosát!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk