A fogorvos válaszol

Ideiglenes gyökértömés

K. Jázmin

Üdvözlöm.
Mai napon fogorvosnál voltam ugyaniskiesett egy tömésem,gondoltam elég azt pótolni. Hidegre, melegre érzékeny volt a fog, de nyomásra, harapásra nem. A kezelés vége gyökérkezelés lett. Ma volt az első kezelés, aminek a végén ideiglenes tömést kaptam, ami egyrészt nagyon puha, másrészt nyomásra érintésre érzékeny a frissen kezelt fog. Nyelésnél, amikor a nyelven hozzáér kellemetlen, enyhe fájdalom jelentkezik. Jobb alsó 7-es fogról van szó. Ez jelen esetben még normális, a megbolygatott fog miatt? Egyébként nem fáj, nem is rágok azon az oldalon, mert annyira puha a tömés hogy félek, elporladna. Tehát semmilyen fájdalmat nem tapasztalok, csak ha ujjal megnyomkodom a fog tetejét, vagy ahogy korábban említettem,nyelésnél ha a nyelvem hozzá ér, nem kellemes érzés. Hangsúlyozom, ez a gyökérkezelés első kezelése volt.

Köszönöm szépen a válaszát.

Válasz

Kedves Kérdező!

Egy megkezdett gyökérkezelésnél az Ön által leírt tünetek teljesen normálisnak számítanak. Néha még enyhe fájdalom is jelentkezhet, melynek idővel mindenképp enyhülnie kell.

A kész gyökértömés után is előfordulhatnak hasonló panaszok, melyeket akár a kezelést követő 3 hónapban is normálisnak tekintünk.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk