A fogorvos válaszol

Ideiglenes híd leesett

G. György

Tisztelt Doktor úr/Doktor nő!
Leesett az ideiglenes hidam jövőhéten ragasszák fel a véglegest. Ezzel nem is lenne problémám mert nem az első ideiglenes hidam viszont most vettem észre, hogy az egyik csonknál van egy barna folt a gyökér fele(Jobb felső 1-es kb 10 éve tömve volt gondolom az jött le az ideiglenessel), ezt eddig a fogorvosom miért nem vette észre? Én így nem akarom rátenni a 100 000+ os hidat. Ilyenkor mi a teendő?

Köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

A végleges pótlás beragasztása előtt jelezze kezelőorvosának aggodalmát. Ha egy fog picit barnás, nem feltétlenül jelenti azt, hogy szuvas is. Eleve a dentinnek sötétebb színe van, mint a zománcnak, illetve képes a környezetéből színező anyagokat felvenni. Ha régen esetleg amalgám tömés is volt benne, akár fekete is lehet bizonyos helyeken az ép foganyag.

Kezelőorvosa el fogja dönteni, igényel-e további beavatkozást az Ön által említett folt.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk