A fogorvos válaszol

Ideiglenes tömés

Kedves Fogorvosok!

Kérdezni szeretnék, ugyanis kicsit tanácstalan vagyok. Körzeti fogorvoshoz mentem, költözés után, tehát teljesen új volt. Gyökérkezelte a fogamat, 3 hét múlva kell vissza mennem a végleges töméshez. Korábbi fogorvosom, amikor csinálta a Gyökér kezelést, akkor a fogamba ideiglenes tömést tett. Ez az orvos azonban csak egy vattát dugott bele, és Dalacint írt fel. A vatta már pár nap alatt kezd kijövögetni, és fáj is a fogam néha alatta. Én attól tartok,hogy esetleg a vatta magába szív étel vagy ital részeket, és ha berohad, akkor nem fog tudni begyógyulni. Ez előfordulhat? Vagy ez teljesen normális,hogy a kitisztított fogban 3 hétig csak egy darab vatta van beledugva?

Válasz

Kedves Kérdező!

Sajnos a fog nyitva kezelése a legrosszabb lehetőség a fog számára. Minden nyitva töltött nappal csökken az esély a fog tarthatóságára.

Őszintén szólva én mindenképpen javasolnám, hogy mihamarabb kerüljön megfelelően áttisztításra a fog, és gyógyszerrel zárják le.

Hasonló esetekben mikroszkópos gyökérkezelést szoktunk javasolni. Ilyenkor nem az lesz a lényeg, hogy nagy nagyításon kezeljük a fogat, – bár rágófog esetén jó eséllyel van fel nem tárt csatorna még -, inkább a fog vegyszeres kezelését célzó technikák a fontosak, amikkel megfelelően ki lehet tisztítani a mára már felülfertőződött csatornarendszert.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk