A fogorvos válaszol

ideiglenes tömés (gyökérkezelésnél)

Kedves Doktornő!A fogamat gyökérkezelték, ez volt a második kezelés, először fertőtlenítőt kaptam ideiglenes töméssel, most viszont megcsinálták a gyökértömést, viszont felülre újra ideiglenes került. Előző alkalommal még csak kopott az ideiglenes tömés, de most úgy érzem mintha nem is lenne ott (ma délután csinálták meg).Jövő kedden kell visszamennem véglegesíteni, addig már nem elérhető a fogorvosom.Érdeklődni szeretnék, hogy ha kiesett az ideiglenes tömés, az okozhat problémát? Az alatta levő gyökértömés sérülhet vagy fertőződhet? Válaszát előre is köszönöm.Andi

Válasz

Elképzelhető, hogy a fogban még elegendő mennyiségű ideiglenes tömőanyag, amely fedi a gyökértömést, csak nem ér el a fog rágófelületéig.

Ha teljesen kiesett, akkor ajánlott felkeresni a fogorvosát helyettesítő kollegáját, mert a szabadon levő gyökértömés felülfertőződhet szájüregi baktériumokkal.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk