A fogorvos válaszol

Impaktált bölcsességfog

L. Mária

Kedves Doktornő/ Doktor Úr!

Köszönöm szépen gyors válaszukat.

,,Először is sürgősen keressen fel szájsebészetet, a gyulladást szükséges megnyitni, a váladékot levezetni, emellett antibiotikum szedésére is szükség lesz! Kezeletlen esetben súlyos következményei lehetnek egy ilyen gyulladásnak!”.

Megkaptam a fent közölt válaszukat.
Az lenne még a kérdésem, hogy mire készülhetek?
Gennyes terület esetén, ha először elvezették a gennyet, csak utána látnak neki műtétnek? Azaz gyulladásmentes környezetben?

Nagyon félek, mert egy kedves ismerősöm majdnem belehalt egy hasonló beavatkozásba, hogy nem vezették le a gennyet, csak erről a gennyes területről rögtön kiműtötték a fogat, és utána összevarrták neki, és a genny „szétszóródott” azon arcfelêben. Vagy kiműtik, de amíg a gyulladás fennáll addig még kezelés alatt tartanak?

Nagyon köszönöm a válaszukat!

Válasz

Kedves Kérdező!

Fizikális vizsgálat, illetve röntgen felvétel nélkül sajnos nem tudunk Önnek pontosabbat mondani. A jelen helyzetben, még azt sem tisztázott, a gyulladás melyik fogához köthető. Továbbá nem ismerjük az Ön anamnézisét, esetlegesen szedett gyógyszereit, melyek nagyban befolyásolhatják a kezelés menetét.

Továbbra is azt javasoljuk, hogy minél hamarabb keressen fel egy szájsebész szakorvost a problémával.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk