A fogorvos válaszol

implantáció

Tisztelt Klinika!

3 felső fogam hiányzik:jobb oldalon az 5, 6, 7.
Én csak 2 implantátumot szeretnék: az 5 és 6 fog helyére.

Ilyenkor is lehetséges implantáció? Ha a 7. fogam helyén a hiányt nem szeretném pótoltatni.

Köszönöm válaszukat.

Válasz

Kedves Kérdező!

Elméletben lehetséges.

Az implantátumok behelyezését, pozícionálását alapvetően a csontkínálat szabja meg. Főleg felső fogaknál fontos ez, ahol fogaink felett az arcüreg található. Régebben történt húzások esetében lehet olyan vékony a csont az arcüreg és a szájüreg között, hogy magát az implantálást egy úgynevezett csontpótló műtét előzi meg.

Az utolsó fog pótlásának kérdésében viszont az egész szájüreget egy rendszerként kell vizsgálni! Amennyiben azon az oldalon alul van 7-es, esetleg 8-as fog, mindenképp érdemes a felsőnél is pótolni. Minden fogunk addig nő, amíg bele nem ütközik az ellentétes fogpárba, így ha pl. van alul hetes vagy nyolcas foga, de azoknak nem lesz felül fogpárja, akkor az alsó fogak pár év alatt ki fognak emelkedni a sorból, és jó eséllyel elvesztésre kerülnek.

Továbbá a kiegyensúlyozott, kétoldali oklúzió az állkapocs ízület egészségének megőrzése érdekében is kiemelten fontos.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk