A fogorvos válaszol

implantáció okozta fogbélgyulladás

Tisztelt Uniklinik!

A következő a problémám.
Kb 5 hónapja ültettek be egy implantátumot, sajnos túl közel a saját fogam gyökeréhez. Mivel csontpótlás is volt ezért még várunk a felszabadítással. Ez a fogam a beültetés óta „panaszkodik”…eleinte elkezdett szorítani, majd ez a szorító-feszítő érzés átment fogfájásba. Spontán alakul ki a fájdalom és sajnos már elég erős..nem mindig segít a fájdalomcsillapító sem….Amikor az implantáló orvosnak panaszkodtam, akkor azt mondta várjunk még hátha megnyugszik a fogbél…Vártunk 2 hónapot de sajnos a tüneteim fokozódnak, egyre fájdalmasabbak..
(Onnan veszem, hogy túl közel van a csavar a szomszédos foghoz, hogy elmentem a CT felvétellel egy mikroszkópos gyökérkezelő orvoshoz, aki kielemezte a CT -t illetve a panaszaim alapján mondta, hogy fogbélgyulladás)
Az a kérdésem, ilyenkor a mikroszkópos gyökérkezelés tud még segíteni? Hiszen egy állandó irritációban van a gyökérhártya…van olyan, hogy hiába gyökérkezelik újra és újra…mivel nem a szuvasodás okozza hanem a mechanikai inger, a nyomás illetve irritáció… meg tudna vajon ez a fogam nyugodni?

Segíthet még ilyenkor ha az implantátumot eltávolítják?

Köszönöm válaszukat előre is.

Válasz

Kedves Kérdező!

A gyökérkezelést követően igen nagy valószínűséggel elmúlnak panaszai.

Sajnos én látatlanban többet nem tudok mondani Önnek. Részletes válaszért kérdéseit annak a mikroszkópos gyökérkezeléssel foglalkozó kollégának kellene feltennie, aki látta a CT felvételt, hiszen Ő rendelkezik az esetről pontos információkkal.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk