A fogorvos válaszol

implantáció után

Tisztelt Orvosok!
16 napja kaptam 3 implantátumot, jobb oldalon alulra:4,5,6 fogak helyére. Ínyformázó csavarral zárták be. kellett egy kis csontpótlás is,azt is ugyanebből az állkapcsomból vették.
Volt varratszedés, szépen begyógyult az ínyem a csavarok körül ,nincs begyulladva.

Az a problémám, hogy néhány naponta elkezd nagyon szorítani, feszíteni az a terület, de talán a legjobban a 6.csavarnál érzem, illetve mögötte a 7 fogban. (ami egy teljesen ép fog)
Szóval így szorít ,feszít pár órahosszáig mintha satuba lenne szorítva az a rész, sokszor a fülem is fáj tőle…aztán magától elmúlik..

Ez rossz jel, hogy már ennyi idő eltelt és még mindig feszül?
Esetleg abban hibáztam, hogy 3 implantot rakattam be és jobb lett volna csak 2 és akkor híddal megoldani a fogpótlást?
Ilyenkor tulajdonképpen a csontom feszül a mélyben?vagy esetleg az ínyem?

Előre is köszönöm a választ.
Judit

Válasz

Kedves Judit!

Az implantálás egy csontot érő beavatkozás, aminek a gyógyulási ideje hónapokat vesz igénybe. A sem húzódása, feszítő érzés ebben az idpszakban normális lehet.

Mivel a beavatkozásról részletes információval nem rendelkezünk, így többet sajnos nem tudunk mondani Önnek! Amennyiben nyugtalanítja a dolog, kérem jelentkezzen a beavatkozást végző kollégánál, aki az eset minden részletét maximálisan ismeri.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk