A fogorvos válaszol

implantátum

C. Marianna

Tisztelt Doktor Nő, Doktorúr!
Véleményét szeretném kérni azzal kapcsolatban, hogy feltétlen szükséges-e illetve javasolt implantátum beültetése. Jelenleg fémkerámia körhíd van a felső állkapcsomon, tervezem cirkóniumra cseréltetni. Ha már cserélem, szeretném tudni mik a lehetőségeim. Jobb oldalon 5 fogon korona, az utolsó előtti egy pótlás, a bal oldalon 3 saját fog, egy pótlás és egy üvegcsonk. Ez az oldal a kérdéses, elegendő lenne-a korona cseréje, az utolsó két korona továbbra is stabil maradna? Vagy ha az üvegcsonk helyére implantátum kerülne meg lehetne-e ezt még egy koronával toldani, így szimmetrikus lenne a két oldal. Esetleg van valamilyen más lehetőség a fix rögzítésre implantátum helyett?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Marianna

Válasz

Kedves Marianna!

Minden fogpótlás tervezése minimum egy panoráma röntgent, és egy szájvizsgálatot igényel. Ilyenkor megnézzük a fogak számát, elhelyezkedését, állapotát, és a szakma szabályainak megfelelően tervezzük meg a pótlást.

Implantátum behelyezése előtt továbbá kell egy CT felvétel is, ahol a szájsebész megvizsgálja, van-e egyáltalán kellő mennyiségű csont, ami képes lesz az implantátumot befogadni.

A fentiek tükrében kérdésére kizárólag személyes konzultáció alkalmával tudunk válaszolni.

Üdvözlettel:

dr. Kovács Kitti

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk