A fogorvos válaszol

Implantátum

T. Ginter Anna

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő, márciusban csináltattam fogászati implantátumot, és amióta megkaptam a fogsorom ég a nyelvem, a szám széle, a szájpadlásom. Allergiateszten voltam, és nem vagyok allergiás a fogászati anyagokra. Kérdésem, hova tudnék fordulni, hogy kivizsgálják, mi okozza ezt, illetve mitől lehet ez? Amint a fogakat kiveszem, perceken belül az égő, csípő érzés megszűnik. Válaszát, segítségét köszönöm.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A tünetek alapján alapos a gyanú, hogy ez allergiás reakció. Fontos, hogy nem csak a fémeket, hanem a fogászati műanyagokra, akrilátokkal szemben is felléphet allergiás reakció. Szükséges lenne a teszteket ezekre is kiterjeszteni. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk