A fogorvos válaszol

Implantátum

K. Enikő

Tisztelt Doktor Úr!

2020.. június 28-án implantátumot csináltak. Bal oldalt alul. Két implantátumot tettek be. Csontpótlásra is szükség volt. Mondták, hogy ha az arcom fel lesz dagadva ne ijedjek meg.
Kaptam antibiotikumot is. Mondták, hogy jeleljem is, amíg fel van dagadva, ödémás az arcom. Csak most kicsit beparáztam, mert az egyik ismerősom mondta, hogy csak egy-két napig lehet jegelni, mert a csont megfázhat, kihűlhet. Én péntekig jegeltem. Egyszerre vagy 3-4 percig. Napjában kétszer-háromszor.
Mi a vélemény erről Doktor Úrnak?

Köszönettel: Enikő

Válasz

Tisztelt Kérdező!

A jegelés tulajdonképpen az ödéma kialakulásának megelőzésére szolgál, ezért szoktuk javasolni az alkalmazását a beavatkozás napján, esetleg a következő napon. A továbbiakban a jegelés szerintünk szükségtelen, de aggodalomra nincs oka, rosszat nem tett napi 2-3 alkalommal történő 3-4 perces hűtéssel!

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk