A fogorvos válaszol

Implantátum

K. Enikő

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Bal oldalt alul a 2. nagyőrlő fogamat ki kellett húzni. A szemfogam és a bölcsesség fog közt nincs fogam. Eddig hid volt felrakva, de így már nem lehet.
Érdeklődnék, hogy a fog kihúzása után mennyi időnek kell eltelni, hogy az implantátumot meg tudják csinálni?
Úgy gondolom, hogy nekem két implantátum is kellene?
Tudom, hogy két-három hónapnak is el kell telni, hogy az implantátumra hidat csináljanak. Ez idő alatt ideiglenes hidat lehet kérni? Ez sok idő, hogy bal oldalt alul ne legyen fogam.

Köszönettel: Enikő

Válasz

Kedves Enikő!

Kérdéseire pontos választ csak egy szájsebészeti konzultáció alkalmával tudunk adni. Nagyon sok minden befolyásolja, hogy a foghúzást követően mikor kerülhet be implantátum, azonnal, a húzással egyidőben, vagy pár hónappal később esetleg. Illetve felmerülhet olyan szituáció is, hogy az implantálást meg kell előzze egy csontpótló műtét.

A fentiek értékeléséhez egy CT felvétel szükséges, ez minden esetben kötelező a beavatkozás előtt, hiszen ezen tudja felmérni a szájsebész kolléga, milyen típusú műtétet tervezzen.

Labor vizsgálatra csak bizonyos alapbetegségek esetén kerül sor, de ehhez ismernünk kell az Ön teljes egészségügyi statuszat, szedett gyógyszereit, alapbetegségeit, ez szintén csak személyes konzultáció alkalmával derül ki.

Időpontért keressen minket bizalommal!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk