A fogorvos válaszol

Implantátum beültetése utáni zsibbadás

Kedves Doktornő!Köszönöm válaszát az alábbi kérdéseimre,lenne még kérdésem, ha megengedi.Lehet- e valamilyen következménye az idegsérülésnek a későbbiekben, illetve az implantátum jó helyen van-e ha ilyen probléma lépett fel. Mivel még várható impl. beültetés, hogyan lehet kivédeni, hogy ez ne ismétlődjön meg?Előre is köszönöm a válaszát.Üdvözlettel!”Kedves Doktor úr, Doktornő! 4 napja történt implantátum beültetés az alsó állkapcsomba.Különösebb fájdalmat nem érzek, viszont a bal oldalon az ajkam egészen az állcsúcsig érzéketlen, kis bizsergést érzek. Kérem írja meg, mi lehet az oka, és meddig tarthat ez az érzés? Köszönöm válaszát!””Nagy valószínűséggel az alsó állcsontban futó ér- ideg képlet megsérült és ez okozza a zsibbadást. „B” vitamin komplex és a soft- lézer kezelés gyorsíthatja a gyógyulási folyamatot. A zsibbadás teljes megszünéséhez hetekre van szükség.”Üdvözlettel,Dr. Németh Ágnes

Válasz

Annak megítélésére, hogy az implantátum milyen mértékben érinti az állkapocsban futó ideget panorama röntgenfelvétel készítésére, esetleg 3D CT felvétel készítésére lehet szükség.

Amennyiben kis bizseegést érez, úgy feltehetőleg megfelelő ideg regenerációra lehet számítani, azonban javaslom, jelezze kezelőorvosa felé az észlelt tüneteket!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk