A fogorvos válaszol

implantátum és ínygyulladás

K. Enikő

Tisztelt Doktor Úr!

2020, június 28-án ültettek be nekem két implantátumot. Az első kisőrlőfog és a második nagyőrlőfog helyére. A seb szépen gyógyul. 2020. július 14-én feltették a kéttagú ideiglenes hidat a szemfogra és mellé a pillérfogat. A szemfog az lecsiszolt fog. A varrat az magától felszívódó, de maradt még benne. Az első kisőrlőfog helyén is maradt, ott volt a vége. Azt 14-én szedték ki. Kicsit még érzékeny volt. Szerdától kezdett begyulladni az ínyem a kisőrlőfog helyén és az arcom is feldagadt kicsit. Magától nem fáj, csak ha piszkálom pl. az ínyemmel.
Elmentem a fogorvoshoz, ahol lakom. Ahol csinálták a műtétet, az a megyeszékhelyen van és most szabin vannak. Hétfőtől pedig egy hétre megyek kirándulni. Adott ecsetelőt, hogy azzal kenegessem az ínyem. Írt fel aktil duó 875 mg. gyógyszert, Mondta, hogy csak akkor kezdjem szedni, ha a helyzet rosszabb lenne. Azt mondta, hogy lehet a varratszedés miatt van begyulladva, de az is elképzelhető kicsi százalékban, hogy a szemfog mellett sajnos az implantátummal lesz valami gond.
De a mások implantátummal nincs semmi gond. Lehet olyan, hogy csak az egyikkel lesz gond? Vagy az is lehet, hogy csak a varratszedés miatt van?
Köszönettel. Enikő

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Az Ön által vázolt problémát nem lehet online orvosolni, elképzelhető, hogy csak az ideiglenes pótlás nyomja, irritálja az ínyt, de lehet, hogy az implantátum körül gyógyuló szövetekkel van probléma. Ismét javaslom, keresse fel kezelőorvosát kontroll céljából, hiszen kezelőorvosa van tisztában az Ön anamnézisével, és van birtokában a műtét körülményeivel kapcsolatos információkkal.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk