A fogorvos válaszol

Implantátum felépítése

Implantáció előtt állok.Pótoltatnom kellene 2 darab nagyörlő fogamat.Ezzel kapcsolatba sokmindent olvastam,viszont annyi kérdésem lenne,hogy maga az implantátum alá mennyire tud beragadni az ételmaradékok?Vagyis hogy annyira mélyen letud-e menni a szennyeződés,hogy a csontot elérje.Azzal tisztában vagyok,hogy a fogakra sokkal jobban tapad az íny.De egy implantátum csavara milyen szinten tud megtapadni az íny,vagy esetlegesen fogselyemel akár a csontig is lelehet nyúlni?

Válasz

Kedves Kérdező!

Az ínyprofil kialakítása/kialakulása sokmindentől függ. Mivel egy örlő fog esetében az implantátum átmérője kisebb, mint az őrlőfogé volt, így nyilván ez minimálisan eltérő lesz a saját fog körüli eredeti anatómiától, azonban semmiképp sem zavaró mértékben.

Maga a csavar, az implantátum, amennyiben helyesen kerül behelyezésre csak csonttal érintkezik, ínnyel nem. Erre jön majd egy úgynevezett felépítmény, amivel ínye találkozni fog majd. Ennek anyaga eltérő lehet, erről az implantációt végző kollégát kell majd megkérdeznie, illetve maga a korona pótlás is készülhet többféle anyagból.

Arra már most szeretném felhívni a figyelmét, hogy egy implantátum környékét a megfelelő fogköztisztító eszközökkel napi szinten kell ápolni. Ugyan ez igaz az alternatívaként készíthető hídpótlás esetében is.

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk