A fogorvos válaszol

Implantátum felhelyezése utáni fájdalom

Fodor Panni

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Felső csontpótlásos fogbeültetésem volt, ami a műtétet követően nem fájt, amíg csak a csavar volt a számban. A csavar lóg, nem épült be teljesen, ezért a mintavétel során levett fog nem illeszkedett megfelelően. Rengeteget csiszoltak rajta és a fog alatti ép fogamat is lecsiszolták. Többször voltam már vissza , jeleztem a fájdalmam, aggodalmam. Az elején a rágóizom is begyulladt, az állkapcsom nyomásra még jelenleg is fáj, ahol a fogak találhatóak és kisugárzik a fájdalom. Amikor visszamentem mindig csiszolták a fogat és azt mondták a túlterhelés miatt fáj az állkapocs és ez elmúlik, valamint a kellemetlen érzetet meg kell szoknom. Valóban így van, vagy inkább ez egy félresikerült fogpótlás mentegetése? Van-e teendőm, vagy csak az idő segít a fájdalmon? Előre is köszönöm válaszát!

Válasz

Kedves Kérdező!

 

A leírásból sajnos nem derül ki, milyen jellegű pótlás készült, illetőleg hogy saját fogai milyen mértékben lettek érintve. Ha másodvéleményt szeretne a kezelésekről, kérem, hogy keressen fel implantáció készítésében ill implantációs protetikában jártas rendelőt, kollégákat személyesen, esetlegesen korábbi röntgenfelvételeivel együtt.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk