A fogorvos válaszol

Implantátum gyógycsavar

N. Judit

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

2 éve 2 implantátum beültetésem volt. Mivel egyik csontbeültetéses volt, sokáig kellett várnom a beépülésére, majd a végén ki is esett, de a másik megmaradt. Most kerülne sor a megmaradt implantátumra és egy másik fogra rakható híd megvalósítására . A fogorvosom több mint egy hete kiszedte a gyógycsavart a híd lenyomatának elkészítésekor.
A végén visszatette a gyógycsavart. Rá egy hétre éreztem ,hogy valami mozog. Visszamentem, szerencsére nem az implantátummal volt gond, csak a gyógycsavarral.A csavar teljesen lötyögött mind ami majdnem kiesik. Előtte két évig amíg hozzá nem nyúlt senki, semmi gond nem volt. Visszacsavarta, és mondta, hogy most jobban meghúzza. Másnap újra kilazult, harmadnap visszamentem, ekkor egy nagyobb fejű kicsit hosszabb csavart tett bele, de egy napon belül ez is kilazult.
Nem tudom mi lehet, de így enni és aludni se nagyon merek, mert kijön, és most néhány nappal a híd elkészítése előtt állunk. A gyógycsavar végül is mindenképp távozik, de attól félek ez a menet kitekeredés majd az implantátum fejjel, illetve később a felrakott beragasztott híddal is meg fog történni, ami már egy bonyolultabb megoldású történet lenne.
Csak attól, hogy mozog a szám, beszélek, eszek stb. valamiért ez a csavar fekvésével nincs szinkronban?Az implantátum maga teljesen rendben van.

Válaszát köszönöm

Egy Amatőr kérdező

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Látatlanban sajnos nem lehet megmondani az okát annak, miért csavarodik ki a gyógyuló csavar. Javaslom, készüljön egy röntgen az implantátumról anélkül, hogy a csavar bent lenne, érdemes lenne így is ellenőrizni az implantátum épségét. Javasolt lenne még átöblíteni az implantátum belsejét, hátha oda jutott be valami, akár a lenyonatanyagból egy darab, valamint érdemes lehet a gyógyvsavart is kis nyomatékkal ugyan, de nyomatékkulcsal meghúzni. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk