A fogorvos válaszol

implantátum gyulladás.

Tisztelt Uniklinik!

– A 2011. áprilisában a 44., 45. és 46. foghelyekre implantátum pótlás került. ( AlphaBio ). A múlt hónapban készült panoráma rtg. alapján a körzeti fogorvos jelezte, hogy a beültetés helyén tasak látható.
Egy fogászati weblapon olvastam, hogy a periimplantitis csontvesztést eredményez. Tökéletes megoldás sajnos nincs, a folyamat nem megállítható. Ha az implantátum érdesített menetes részébe megtelepedtek a baktériumok, onnan teljesen nem kipusztíthatóak. A csontpusztító folyamat ha beindult, folyamatosan halad tovább. Lassítani, éveket nyerni szájhigéniai, paradontológiai kezelésekkel, fokozott otthoni ápolással lehetséges. Biztos megoldásnak az implantátum eltávolítását tartja. Valóban így van ?!

2024. 06. 05.

Üdvözlettel: N. Ferenc

Válasz

Kedves Ferenc!

 

Az implantátum eltávolításának szükségessége ill. az erre tett javaslat függ attól, hogy milyen mértékben alakult már ki csontveszteség. Ugyanis egy jól csontosodott implantátum eltávolítása jelentős mennyiségű csont feláldozásával járhat. Így esetenként egyénileg kell mérlegelni, mivel jár legjobban. Javaslom, hogy a friss röntgenek birtokában keresse kel korábbi szájsebész kezelőorvosát vagy parondoltológus kollégát.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk