A fogorvos válaszol

implantátum problémák

.

Tisztelt Uniklinik!
Szeretném véleményüket kikérni márciusi implantátum behelyezésemmel kapcsolatban.Egy gyökérkezelt fog és egy ciszta eltávolítás is történt egy időben a beültetéssel.Külön tájékoztatás nélkül eltávolítottak a felső szájpadlásomról egy nyálkahártya darabot,amit a műtét helyére vartak és, ami kb 1 nap múlva kiesett.Ennek eltávolításakor az orvos elmondása szerint megsértett egy artériát, melyből folyó vér elállítása a műtét során és utánna is nagy nehézséggel történt meg és még órákig fektettek egy másik helyiségben.Egy hét múlva a felső szájpadlásomról eltávolítottak egy varratot, de következő nap este elkezdett ömleni belőle a vér, amit teljes kétségbeeséssel végül kompresszióval sikerült elállítani. Ez aznap este még 3× megismétlődött, így Siófokról éjszaka 23 órakor kénytelenek voltunk a Honvéd kórházat felkeresni.
Nyáron megtörtént az imlantatum fej ráhelyezése.A lenyomatot ezt megelőzően egy orvostanhallgató vette le nagyon bizonytalanul,az orvos ellenőrzése nélkül.A beültetett fog mellett hatalmas ételmaradványok szorulnak be,amit csak fogköztisztító kefével tudok eltávolítani.Miután ezt jeleztem az orvos azonnal nekilátott az implantátum fej eltávolításához,ami hatalmas fájdalommal járt, ezért ezt jeleztem felé.Azt mondta 1 hét múlva érzéstelenítő adásával fogja a fejet eltávolítani, mert rá kell potólnia a fogtechnikusnak.
Általánosan elfogadott az impantátum műtéttel egyidőben végzett fog-és ciszta eltávolítás? Ekkor szükséges a nyálkahártyadarad kivétele is?Műtéti hiba az ebből eredő artériás vérzés?Az implantátum fej eltávolítása nem kockázatos?
Most pedig azt közölték telefonon, hogy az időpontot 2 hónappal halasszuk el mert csonpótlás is történt (8 hónapja).Ez esetben valóban ilyen hosszú a várakozási idő? Akkor viszont miért próbálta meg az orvos 1 hete érzéstelenítő nélkül eltávolítani?!Azóta érzékeny ,fáj kissé ha az imlantátummal rágni próbálok.
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel:Sz. R.

Válasz

Tisztelt Kérdező!

Leírása alapján Ön egy összetett kezelés alatt áll. Mivel minden eset egyedi és nekünk nincs dokumentációnk az Ön anamnéziséről és eddigi kezeléseiről, a folyamattal kapcsolatos kérdéseivel kérem keresse fel személyesen kezelőorvosát. 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk