A fogorvos válaszol

Implantátum várandósa

.

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

Néhány héttel ezelőtt a jobb felső első kisőrlőfogamat ki kellett húzni.
A lehető leghamarabb szeretném pótoltatni, de babát is szeretnénk és a fogorvosom sajnos nem tud egyértelmű választ adni, hogy a fogimplantálást mennyiben befolyásolná egy esetleges terhesség.
Az implantátum behelyezése januárban történne (a fogorvos állítása szerint előbb biztos nem lehetséges).. Szeretnék érdeklődni, hogy mi történik ha utána állapotos leszek? Lehet folytatni a beavatkozást?
Sok helyen olvastam, hogy szoptatás végéig sem javasolják, valahol pedig azt írják hogy az első trimeszter lezártával már biztonságos.

Valamint szeretném megkérdezni, hogy amennyiben Önöknél csináltatom a beavatkozást, lehet-e kérni ideiglenes koronát az implantátumra, amíg a végleges nem helyezhető fel?

Köszönettel:
C. Szilvia

Válasz

Tisztelt Szilvia!

Az implantációt megelőzően szükség van egy 3 dimenziós CBCT felvételre. Ezt akkor kellene elvégezni amikor biztos abban, hogy nem lehet várandós még. A felvétel alapján lehet arról nyilatkozni, hogy milyen a csontkínálat a leendő implantátum helyén. Pontosan megmondható, hogy  egyszerű vagy bonyolult beavatkozásnak-pl.: esetlegesen csontpótlás szükséges- néz elébe, ez mennyi időt vesz igénybe, mikor célszerű a beavatkozást elvégezni, mennyiben befolyásolja, ha idő közben várandós lesz. Általánosságban a második trimeszter alkalmas fogászati kezelés végzésére.
Az esetleges azonnali terhelhetősége az implantátumnak -ideiglenes koronával- a beültetés során derül ki. Az implantátum stabilitásának a függvénye.

Üdvözlettel: Uniklinik

Üdvözlettel: Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk