A fogorvos válaszol

Injekció helye fáj. Mit tegyek?

Tisztelt Fogászat!

Gyökérkezelték/kezelik egy felső rágófogamat, mivel be volt gyulladva és nagyon fájt. Második injekciót is kaptam és ennek a helye lett sebes kb 3x4mm-es, és fáj is. A fogamnál az ínyem pedig lilás szinezetű lett.(nem sértettem fel semmivel) Miért alakult ez ki? Mi erre a megoldás? A másik kérdésem a gyökérkezeléssel kapcsolatos, még csak most kezdték el, és nem csináltak röntgent. Röntgen nélkül lehet tökéletes egy gyökérkezelés/tömés?Nem kellene megvárni mig teljesen elmúlik a gyulladás? (A fél fogsorom be lett hirtelen gyulladva.) A fogam csak néha és tompán fáj már.

Válasz

Az injekcióstű a nyálkahártyán áthatolva baktériumokat juttat a lágyrészek közé, ez ritka esetekben  gyulladásos panaszokat okozhat, az ínye lilás színét valószínűleg egy apró bevérzés magyarázza. Ezek a tünetek többnyire maguktól gyógyulnak. Előfordul kezelések után, hogy a nyálkahártyán apró fekély (afta) jelenik meg, ez sem igényel szakellátást, bár fájdalmas, mégis magától elmúlik. Célszerű a gyökérkezelés előtt röntgenfelvételt készíteni a fogról, ez ilyenkor inkább tájékozódó jellegű. A gyökércsatornák hosszának bemérésére szolgálnak olyan eszközök (apexlokátorok), melyek kiválthatják a röntgenezést a kezelés korai fázisában, de a végleges gyökértömést mindenképpen célszerű röntgenfelvétellel ellenőrizni.

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk