A fogorvos válaszol

Injekció helyének elfertőződése

S. E

Kedves Uniklinik!
Februárban volt egy fogászati beavatkozásom, helynek során betömésre került a jobb felső quadránsban lévő első kisörlő fog. A kezelés után napokkal erős fájdalmat éreztem a jobb felső quadráns középső metszőfogam felett. Nagyon fájdalmas volt, folyamatosan azt éreztem, hogy az „orrom felől” fáj valami, ezért elmentem az egyik fogászati klinikára. Ott mindenféle vizsgálatot elvégeztek rajta (hideggel érintették, kicsit mozgatták, kopogtatták), illetve röntgenfelvételt is készítettek a fogaimról ( összesen kb. 6 felvételt, a középső metszőfogamról külön is). Nem tudtak rájönni a problémára, egészségesek voltak a gyökerek is, csak fogkőleszedésre küldtek el. A problémám ekkor csillapodott, én ezt a sok beszedett NSAID hatóanyagtartalmú gyógyszernek tudtam be. Ám a múlt hónapban megint előjött a duzzanat és a fájdalom is az ínyemen, aztán megtelt és kifakadt. Azóta elmentem az orvoshoz, aki antibiotikumot írt, de nem múlt el. Azóta váladékozik, termelődik benne a váladék, és szintén az orrom felől fáj. Nem lehet esetleg, hogy az érzéstelenítő injekció helye fertőződött el? Hogyan szüntethető meg véglegesen a problémám?

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Válasz

Kedves Kérdező!

Az érzéstelenítő helye ennyi idő elteltével ne gyullad már be semmiképp. A leírás alapján (vagyis hogy fogkőeltávolítást követően enyhültek a panaszai) azt feltételezem, hogy ha fogai valóban épek, ismét fogkő miatt alakult gyulladást. Javaslom keresse fel kezelőorvosát vagy rendelőnk parodonológus szakorvosait, dr Orbán Kristófot vagy dr Bartha Boldizsárt, a dentalhigienes kezelésen felül szüksége lehet a fogágy további kezelésére, gondozására. 

Üdvözlettel

Dr Péntek-Gilicze Alexandra

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk