A fogorvos válaszol

Inplantátum

Üdvözlöm!

Tavaly ültettek be inplantot, először a bal metsző fog helyére, majd 3 hónap múlva a jobb metszőfog helyére. Csontpótlás nem kellett. A Bal metszővel nincs problémám, a jobbal viszont igen. Mikor volt ott fog, akkor is volt mindig egy fura érzés a fogban, sokszor lüktető, nyomó érzést éreztem. Ez az érzés az inplant után is megmaradt, most fél év után valamivel ritkább. A szájpadlásom felöl is szoktam érezni, hogy valami nem jó, mert ha hozzáérek a nyelvemmel elég kellemetlen. Illetve a harapás sem az igazi, a bal oldalon semmi gond, de a jobb oldalon kellemetlen sokszor, ezért inkább igyekszem nem terhelni a jobb metszőfogat. Röntgen alapján nincs gyulladás és az inplant körül is szépen becsontosodott. Viszont úgy látom az ínyem eléggé visszahúzodott a jobb metszőfog felett és a mellette lévő korona vége is kicsit kilátszik és ez eléggé zavar,olyan mintha egy luk lenne ott. Azt is érzem, hogy ezek nem is zárnak teljesen, bár a doki szerint ez normális.
Vajon mi lenne a megoldás?

Válasz

Kedves Kérdező!

Szükség lenne személyes konzultációra parodontológus szakorvosnál, hogy felmérjék, milyen lehetőség van az esztétika javítására, csak a leírás sajnos nem ad elegendő és megfelelő információt. A röntgenfelvételek is csak 2D-ben mutatják a képet, szükség lesz egy friss 3D CT felvételre is minden bizonnyal, hogy a csontos gyógyulást megfelelően lehessen ellenőrizni. Rendelőnkben dr Orbán Kristóf kollégánkat tudom javasolni.

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk