A fogorvos válaszol

Ínybe szorult étel

.

Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egyrészt a tanácsát szeretném kérni a továbbiakat illetően, másrészt a véleményét az eddigiekről. 2-3 hónapja elkezdett kibújni a bölcsességfogam az ínyem alól. Már majdnem félig szétnyílt felette az íny, amikor 1,5 hónapja egy apró ételdarab mélyen beleszorult rágás közben. 1-2 nap alatt teljesen bezáródott a lyuk, bedagadt a fog feletti íny (és látványosan az arcom is), alóla pedig szivárgott a genny. 1,5 hét antibiotikum után szinte semmi genny, újra nyíló lyuk, minimális dagadás… Viszont eleinte a bölcsességfog tövében, majd a következő fog tövében éreztem nagyon enyhe fájdalmat, amiből egy láthatóan vérrel teli ínyduzzanat alakult ki. Gondoltam megörökítem a látványt. A felvétel közben váratlanul kifakadt, és KIJÖTT a 1,5 hónappal ezelőtt – egy foggal arrébb – beszorult ételdarab! Nagyon meglepődtem. :)A videót tegnap este készítettem és töltöttem fel a YouTubera:https://www.youtube.com/watch?v=urupfaCg_Jc Egymás mellé tettem a közvetlenül a felvétel előtt és az utána 10 órával készült képeket, szerintem ezzel a sebbel nem sok gond lesz:http://www.bolvari.hu/100012/10.jpgEgyébként 1 hónapja készült panoráma röntgen a bölcsességfogam miatt. Az R-rel jelzett oldalon volt problémám ételdarab miatt az alsó bölcsességfogammal, a túloldali pedig problémamentesen „fekszik” az ínyem alatt:http://www.bolvari.hu/100012/P1.jpg A megfelelő szájhigiénia mellett szüksége van valamire a fogaimnak/ínyemnek, vagy a fentiek alapján rendben vannak?Köszönettel, Tamás

Válasz

A csatolt felvételek alapján nem bölcsességfogból kiinduló gyulladásról van szó!

Abban az esetben, ha a jobb alsó ellső nagyőrlő fog magasságában levő gyulladásos elváltozás 5- 7 napon belül nem rendeződik, kérem, keresse fel kezeőorvosát vagy fogászati központunkat!

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk