A fogorvos válaszol

ínybetegség

Tisztelt Doktornő/Úr!

Lányomnak kürettálást fognak végezni, nyitott vagy zárt nem tudjuk.
Az esetek többségénél szokott ez segíteni, hogy fogait ne veszítse el? Még csak 26 éves , eddig nem volt gond a fogaival egy fogtömés alkalmával szóltak neki hogy gond van az ínyével.Nagyon félünk, hogy elveszítheti szép fogait.Ezt a beavatkozást hányszor szokták elvégezni általában, és ínyplasztikára mikor van szükség ?
Bocsánat a sok kérdésért de meg vagyok rémülve ettől a helyzettől, ezt mi okozza, esetleg partnere elkaphatja ezt a fertőzés, mire kell, kellett volna jobban figyelni, hogy ilyen probléma ne alakuljon ki .

Köszönöm szépen válaszait és még egyszer elnézést a sok kérdésért,
üdvözlettel: E. Zsoltné

Válasz

Kedves E. Zsoltné!

 

Azt, hogy a lánya esetében mennyire előrehaladott a fogágybetegség és ezért milyen prognózis várható, röntgen és szájvizsgálat nélkül sajnos nem tudjuk megmondani. Általánosságban elmondható, hogy a folyamat megfelelő parodontológiai kezeléssel lassítható ill. meg is állítható. Kiemelném, hogy különösen fontos a rendszeres időközönkénti kontroll és alkalmanként további kezelés válhat szükségessé. Kiemelten fontos ezenfelül a tökéletes szájhigiénia elérése és megtartása, fogköztisztító eszközök helyes, napi használata. Javasolt a partner kontrollja is, szükség esetén fogkőeltávoltás és küret az ő esetében is, elősegítendő ezzel az általános  megfelelő szájhigiéniát és egymás esetleges felülfertőzését.

A kezelési tervvel kapcsolatban kérdéseit kérem, kezelőorvosuknak tegyék fel, ő tud pontosabb felvilágosítást adni az adott konkrét esettel kapcsolatban.

 

Üdvözlettel

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk