A fogorvos válaszol

Ínyen lévő hólyag

.

Kedves Uniklinik!
Érdeklődni szeretnék, hogy az 5 és fél éves kisfiam tejfogának a fogtövében, ilyen kicsike hólyagszerű pötty látszik. Olyan, mintha az ínyéből egy kinövés lenne. Nincs benne folyadék, nem fehér. Ugyanolyan a színe, mint maga az ínye. Kb 1-2 mm. 8 hónapja van neki ott.
Egyszer fordult elő, hogy fájlalta, azóta számára szinte észrevétlen. Nem igazán változott a nagysága eddig. Háziorvosunk szerint megsérthette, belekaphatott, amiatt nőhetett neki oda, szerinte semmilyen teendőnk nincs vele, magától elmúlik. A gyógyszertárban Anaftint ajánlottak rá, semmi nem változott. De nem is aftának néz ki.
Mit tehetünk, tudnának segíteni? Nem igazán múlik el. Nagyon köszönöm.

Üdvözlettel Farkasné Anett

Válasz

Kedves Anett!

Ideje lenne a gyermeket megmutatni egy gyermek fogszakorvosnak. 

Leírás alapján szájnyálkahártya elváltozásokat nem áll módunkban diagnosztizálni, ehhez látni kell magát az elváltozást.

Rendelőnkben Dr. Nyúzó Brigitta kolléganőm várja a kicsiket!

Üdvözlettel:

Uniklinik

Esettanulmányok

Img teljes fix fogsor hosszú évek óta fennálló foghiány esetében

Tekintse meg legérdekesebb, legtanulságosabb ELŐTTE-UTÁNA eseteinket!

A szemléletes képek és rövid leírások bemutatják, hogyan lesz egy (vagy több) fogászati problémából újra szép mosoly.

A klinikáról

Klinikánk 1997-­es megalakulása óta arra törekszik, hogy pácienseink a lehető legmagasabb színvonalú ellátásban részesüljenek. Ennek szellemében folyamatosan fejlesztjük fogászati központunkat. Ma már büszkén állíthatjuk, hogy mind technikai felszereltségben, mind szaktudásban világszínvonalat képviselünk.

Három szintes klinikánkon 6 kezelő ­és 1 műtőhelyiség található. A szinteket tágas lift köti össze, amely mozgásukban korlátozott és babakocsival érkező pácienseink számára is kényelmesen használható!

Galéria megtekintése

Kapcsolódó cikk